El poble

El petit poblet d’Argestues està amagat en una de les zones més desconegudes dels Pirineus, a l’Alt Urgell , a 16 km de la Seu d’Urgell i 26 km d’Andorra, a prop de la Cerdanya i el Pallars.   Argestues tenia originalment quatre cases, tots els seus habitants van marxar a viure a altres llocs als anys 60, va romandre deshabitat durant 40 anys, els edificis es van quedar  poc a poc enrunats, i ara us ofereix allotjament en cinc cases rurals restaurades amb molt d’encant. A Argestues hi ha només les nostres cases i una petita església. A prop tenim la granja d’Argestues, d’ovelles i cabres, on hi ha una petita botiga que us ofereix productes de proximitat elaborats aquí.

És un lloc ideal per descansar, i relaxar-vos,  deixar que els nens juguin lliurement… però si us sentiu actius, també hi ha molt per fer. La pau i tranquil·litat que ens brinda l’entorn natural de les cases convida al senderisme, a fer rutes en bicicleta, a anar a buscar bolets … També val la pena aprofitar la variada oferta d’una comarca tan activa com l’Alt Urgell, on natura, aventura , tradició i cultura es combinen per delectar al visitant. Si us sentiu actius podeu escalar, muntar a cavall, practicar el golf, fer rafting, esquí nòrdic o alpí, volar en parapent o en globus, visitar les esglésies romàniques dels poblets dels voltants… Si necessiteu ajuda per organitzar alguna d’aquestes activitats, podeu contactar amb l’oficina de turisme de la Seu d’Urgell al 973 35 15 11.
Alguns dels indrets més interessants dels voltants són la reserva natural de Boumort (20 Km), la Seu d’Urgell, capital de comarca i seu olímpica de piragüisme (16 Km), les pistes d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm (27 Km), el camp de Golf Aravell amb 18 forats (15 Km), la ruta dels dòlmens a Cabó (17 Km), el nostre país veí, Andorra, amb tota l’oferta d’esquí alpí (26 Km).